Vård av anhörig

Som anhörig till den som behöver personlig assistans är du ofta ett livsviktigt stöd. Vi ger dig verktyg att själv ta kontrollen över er situation, hela tiden med ditt eget team vid din sida.

Vård av anhörig – till en vuxen kund

Som anhörig till den som behöver personlig assistans är du ofta ett livsviktigt stöd. Vi vet att du många gånger har en tuff situation. Det är därför vårt ansvar att se till att allt som har med assistansen att göra fungerar utan problem. Om du arbetar som assistent och vårdar din anhörige är du själv med och bestämmer över villkoren tillsammans med anhörig. Vi vill underlätta för dig så att de ljusa stunderna i livet blir ännu fler.

När ditt barn behöver personlig assistans

Du som förälder är den som känner ditt barn allra bäst. Vi anordnar därför den personliga assistansen enligt dina önskemål. Bland annat är du med och bestämmer vem som ska jobba, vilka löner som ska gälla och vilka utbildningar assistenterna ska gå. Oavsett om du väljer att själv arbeta som personlig assistent till ditt barn eller inte så kan du alltid vara trygg i att hos oss är du och ditt barn i centrum.

Personlig assistans till barn

Barn har också rätt till personlig assistans och det finns ingen nedre åldersgräns för att få personlig assistans. Ett barn med funktionsnedsättning skall kunna leva så likt andra barn som möjligt i samma ålder utan funktionsnedsättning

Vi anordnar den personliga assistansen enligt dina önskemål, bland annat är du med och bestämmer vem som ska jobba som assistent och vilken kompetensutveckling assistenterna ska få. Du kan också välja att själv arbeta som personlig assistent till ditt barn.

Det kan vara tryggt att veta att vi alltid gör en registerkontroll hos polisen innan en utomstående assistent börjar sin anställning.